AchtergrondID or not to be?

Achtergrond

Wie is de IDcoach zelf
Ik ben geboren en getogen in Aalsmeer; na 30 jaar Amsterdam weer sinds kort terug op mijn geboortegrond. Je kunt mij het makkelijkst aan de hand van mijn dominante kernwaarden definiëren: gelijkwaardig, echt en energie. Dat is waar alles eigenlijk om draait. Hieronder lees je hoe dat bij mij werkt.

Wat mij werkelijk drijft en uit bed doet komen
Ik geloof in een wereld waarin mensen gelijkwaardig zijn aan elkaar en waar we allemaal een plek hebben om een bijdrage te leveren. En dus volwaardig participeren in de samenleving, waar iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, fysieke of psychische beperking. We zijn allemaal gelijk en doen allemaal mee. Ik geloof daarbij in de natuur; in de kracht, het mysterie en de genialiteit ervan. Ik respecteer al wat leeft en zijn speciale bijdrage levert op onze aarde. Het is mijn persoonlijke missie dat in 2030 NL kiest voor meer dier-sparende voedselalternatieven.

Hoe dat zo gekomen is
Centraal staat echtheid. Dat is mijn grootste fascinatie. Ik heb er jaren – maar echt heel veel jaar – over gedaan om te begrijpen waarom ik het leven niet snapte. Ik had de buitenwereld nodig om mezelf richting te geven. Ik ben daarom het belangrijkste deel van mijn leven ‘gevoelsblind’ geweest. Daarna ben ik langzamerhand gaan ontdekken wat een avontuur en tegelijk hoe simpel het is om gewoon zo authentiek mogelijk te zijn. Dat je intuïtie eigenlijk alles wat je weet, voelt, ooit geleerd en ervaren hebt, met elkaar verbindt. Meestal in fracties van seconden. Uiteindelijk is het kwartje gevallen en ontdekte ik dat je kompas van binnen aanwezig is, en dat je je gevoel kunt volgen.
Parallel aan dit verhaal heb ik daardoor ook mijn hele professionele leven in de wereld geopereerd van ‘Identiteit en Branding’: wie ben je en hoe manifesteer je dat?

Geruime tijd bij Total Design, waar ik werkte als client manager. Ik ondersteunde organisaties in beweging. In hun zoektocht naar de kritische massa: wat is het dat ons definieert? Wat bindt ons als groep? Wat betekent dit besef voor onze communicatie? Voor ons gedrag? En voor de symbolen waarmee we ons omringen?
Vanwege mijn oorspronkelijke ‘gevoelsblindheid’, ben ik sinds de jaren ‘90 meer en meer actief geworden op gebied van zelfbewustzijn en -zelfontwikkeling. Ik moest uitvinden waarom ik constant (communicatie)problemen had en veel dingen niet begreep. Ben gaan experimenteren en persoonlijk gaan ondervinden, met o.a.: (10-daagse!) Vipassana meditatiecursus, yoga, rebirthing, Speaking cirkels en familieopstellingen.

Ik heb me beseft dat ik persoonlijke ontwikkeling eigenlijk superleuk vind en dat ik er meer en meer van ging snappen en van mijn nood mijn deugd heb gemaakt.

Uiteindelijk heb ik de opleiding gevolgd tot academisch coach, met specialisatie ‘identiteit’ (Academy voor Counselling & Coaching). Daarnaast heb ik Analytisch en therapeutisch tekenen en Systemisch counsellen en coachen gedaan bij Henry van Amerongen van Dare2bu.nl.

Tot slot werk ik graag met Positieve Gezondheid: een geweldige manier om samen te ontdekken waar je nu staat én wat je beste eerst volgende stappen zijn.

Dit alles maakt dat ik gemiddeld geen recht-toe-recht-aan gesprekken voer.

Wat betekent dit dus voor jou
Mezelf herontdekken door kleine of grotere experimenten is mijn tweede natuur geworden waardoor ik een echte ervaringsexpert op het gebied van identiteit ben geworden. Met deze achtergrond kun je er verzekerd van zijn dat we samen op avontuur gaan. Op zoek naar jouw ware drijfveren, je dominante kernwaarden, je diepste verlangens en dromen.

Weet ook dat we hier niet lang over gaan doen. We zullen diep duiken, jouw ‘parels boven water halen’ maar wel vlot tot de essentie komen.

Zoals je inmiddels zult begrijpen, verdraag ik geen onechtheid; we gaan elkaar dus echt ontmoeten. Ik verheug me er nu al op, het levert namelijk voor zowel jou als mij een berg energie op.

Tot slot nog even voor de leuk
Persoonlijk: Ik woon in een genieloods bij een fort. Ik ben een familiemens en trek er graag samen op uit. Het liefst lekker naar buiten in de natuur.

Ik houd echt van een challenge: dit zijn de degene waar ik heel trots op ben:

Pelgrim: Alle etappes van het pelgrimpad van Franciscus van Assisi bewandeld (Italië, 2013-2017).

Mudmaster finisher: Dertien km modder, sloten, 40 obstakels en veel lachen en afzien tegelijk (Flevopolder 2015, Haarlemmermeer 2017 en Flevopolder 2019. In september 2023 staat de vierde gepland.

Nacht van de Vluchteling 2023: 40 km in de nacht (zonder slaap) om aandacht te vragen voor de vluchtelingen-problematiek.

ToTop